26.03.2025 - Edirne Son Dakika Güncel Haberler, Edirne Seri İlanlar, Edirne Firma Rehberi
REKLAM ALANI

Karamanlı Girişimci, Yüksek Teknoloji ile 21 Ülkeye Elma İhracatı Yapıyor

Karaman’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldığı destekle elma paketleme ve depolama tesisi kuran Ali Erikçi, ihracatını yaptığı Karaman elmasının tanıtımına da katkı sağlıyor. İşletmenin enerji ihtiyacını çatısına kurdurduğu güneş panelleriyle sağlayan Erikçi, Karaman elması 6 yıldır dünyada marka haline geldi” dedi.

Karamanlı Girişimci, Yüksek Teknoloji ile 21 Ülkeye Elma İhracatı Yapıyor
REKLAM ALANI

Karaman’da yaşayan 35 yaşındaki Ali Erikçi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı yüzde 50 hibe desteğiyle kurduğu elma paketleme ve depolama tesisiyle başarıya imza atıyor. Babasından öğrendiği elma yetiştiriciliğinde ihracata yönelen Erikçi, 2019 yılında başladığı bu yolculukta Hindistan, Malezya, Singapur, Tayland, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Libya gibi 21 ülkeye elma ihracatı yapıyor.

Modern Tesiste Yüksek Teknoloji Kullanımı

Ali Erikçi, 4.500 metrekarelik bir alanda kurduğu modern tesiste, elmaların boyut, kalite ve diğer kriterlere göre ayrılmasını sağlayan gelişmiş cihazlar kullanıyor. Bu sayede, üretim süreçlerinde yüksek standartlarda kaliteyi yakalayarak, yurt dışına yüzde yüz yerli üretim elma ihraç edebiliyor. Erikçi, yılda yaklaşık 20 bin ton elma işlediklerini ve bunun 15 bin tonunu ihraç ettiklerini belirtiyor.

Güneş Panelleri ile Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Erikçi, tesisteki enerji ihtiyacını karşılamak için çatısına kendi imkanlarıyla güneş panelleri kurmuş. Bu yöntemle önemli bir enerji tasarrufu sağlayan Erikçi, sürdürülebilirlik açısından da önemli bir adım atmış oldu.

İstihdama Katkı ve Kadın Çalışanlar

Erikçi, kurdukları tesisle Karaman’daki istihdama katkı sağladıklarını ve işletmede 80’i kadın olmak üzere 100 kişinin istihdam edildiğini ifade etti.

Karaman Elması Markalaşma Yolunda

Erikçi, Karaman elmasının dünya çapında tanınırlığının arttığını ve 6 yıldır Karaman elmasının dünyada bir marka haline geldiğini vurguladı. Bu başarının ardında, doğru teknoloji ve depolama yöntemlerinin etkisi olduğunu belirten Erikçi, elmalarının raf ömrünü bir yıla kadar çıkarmayı başardıklarını söyledi.

TKDK’nın Destekleri ve Gelecek Hedefleri

TKDK Karaman İl Koordinatörü Dr. Özgür Öztürk, Karaman’ın yıllık 750 bin tonu aşan elma üretimiyle Türkiye için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, modern işletmelerin sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. IPARD III döneminde de yatırımcıları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ